fbpx

Johan Winterås – Senior Fixed Income Sales / Partner

Vilken karriärväg ledde hit?
Jag har bland annat arbetat som montör på ABB för att sedan rycka in i lumpen. Totalt blev det nästan två år i konungens tjänst, med värnplikt på Luftburna Jägarna i Karlsborg, K3, och sedan ett år som yrkesanställd militär. Därefter pluggade jag Nationalekonomi i Göteborg med inriktning finans. Jag har arbetat på JOOL sedan 2015.

Hur ser dina arbetsdagar ut?
Idag är jag partner och ansvarig över vårt kontor i Stockholm. Arbetsdagen är väldigt varierande, men handlar främst om att ha kontakt med kunder och potentiella investerare samt informera om transaktioner de investerat i och nya investeringsmöjligheter. Pandemiåren har varit annorlunda för oss, då vi ej kunnat träffa kunder och investerare på samma sätt som tidigare. Som många andra så har även vi fått anpassa oss till det nya och har genomfört många möten digitalt via Zoom och Teams.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Att få träffa företagare och entreprenörer, både bland våra investerare och emittenter. Det är verkligen intressant att få se och lyssna på hur de byggt upp sina verksamheter över tid. ”Inga träd växer direkt till himmelen” är ett uttryck en av mina kunder använder återkommande och det är bara att lyssna och ta åt sig.

Vad ser du för utmaningar i jobbet?
Främst att nå ut med informationen angående JOOL och våra transaktioner. Våra kunder har ofta många järn i elden och ligger sällan på soffan och väntar på att vi skall ringa, så ibland är det svårt att till exempel få fram vårt budskap eller att hitta tid för ett möte.

Varför tycker du att man ska arbeta på JOOL?
Utvecklingspotentialen på JOOL är obegränsad och beror till största delen på dig själv. JOOL som koncern växer så det knakar och vi kommer behöva duktiga medarbetare de kommande åren.

Vad gör du när du inte arbetar?
Jag försöker vara aktiv och tränar en del, har en bakgrund som bandyspelare och orienterare men numera springer och styrketränar jag mest. Har nyligen börjat med yoga då min flickvän är yogainstruktör, men tyvärr så kommer jag nog få träna en del innan resultatet märks av. Under hösten jagar jag och då är det främst älg hemma i Dalarna.